Weekendje weg Twente

Een weekendje weg in Twente is een weekendje genieten van al het moois dat deze prachtige streek te bieden heeft. Het Landgoed van Nederland is de ideale plek voor een ontspannen óf actief uitstapje, met z’n tweetjes, het hele gezin of met een stel vrienden. De mogelijkheden voor sport en ontspanning, shoppen en wellness, vermaak en entertainment zijn zó uitgebreid dat één ding zeker is: je weekendje Twente is voorbij voor je het weet.

Je hoeft niet lang te zoeken naar een mooie camping, bungalowpark of groepsaccommodatie voor een weekendje weg, die zijn er namelijk ook in overvloed. De Twentse gastvrijheid zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Campings in Twente zijn er in alle soorten en maten: rustieke natuurcampings waar vooral veel rust heerst, tot gezellige familiecampings waar kinderen de tijd van hun leven beleven. Wens je het comfort van thuis maar dan in een natuurrijke omgeving, dan is een chalet of vakantiehuisje op een bungalowpark een goede keuze. Wil je Twente samen met veel vrienden of de uitgebreide familie beleven, dan vind je hier ook groepsaccommodaties voor 20 tot wel 60 personen.

Activiteiten tijdens een weekendje weg in Overijssel

Als je je weekendje weg in Overijssel wilt doorbrengen, moet je keuzes maken. Wat wil je zien, en wat wil je doen? Natuurliefhebbers verblijven graag op een camping of vakantiepark dicht bij een van de vele natuurgebieden, zoals het prachtige Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, of in een landelijke omgeving waar het typerende coulisselandschap je steeds laat verrassen. Wandelaars en fietsers hebben in Overijssel ontelbare kilometers aan wandel- en fietspaden tot hun beschikking doorheen het unieke landschap.

Ook op cultureel gebied is veel te zien en te beleven; sprookjesachtige kastelen, buitenplaatsen en havezaten liggen verspreid door de regio, en in de bruisende steden zoals Zwolle, Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal vind je een ruim aanbod musea, winkels en culinaire restaurants van topniveau. Maar vergeet ook niet om de authentieke boerderijen net buiten kleine dorpjes te bezoeken, hier koop je de lekkerste en meest verse streekproducten. Wil je de kinderen trakteren op een dagje spanning en sensatie? Neem ze dan mee naar Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn of Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Als je een weekendjeweg in Overijssel en Twente gaat plannen, zou je een dagje in de stadse gezelligheid en een dagje in de prachtige natuur moeten doorbrengen. Het beste van twee werelden. Zwolle, de hoofdstad en historische Hanzestad met het prachtig oude centrum is dan zeker een bezoek waard, evenals het pittoreske Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’. De Sallandse Heuvelrug, een van de langste aaneengesloten heidegebieden van Europa, en Nationaal Park Weerribben-Wieden, een typisch Nederlands waterlandschap, mogen ook niet op je lijstje to-do’s ontbreken.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.