Wandelen in Twente

Wandelen in Twente: het is één van de belangrijkste redenen waarom vakantiegangers en recreanten deze prachtige streek bezoeken. Prachtige bospaden, wijdse blikken over adembenemende heidevelden en kleine zandweggetjes door weilanden waar de koeien rustig grazen zijn slechts enkele elementen uit het bijzondere en afwisselende Twentse landschap dat wandelen in Twente zo aantrekkelijk maakt.

Wandelen in Twente met het Wandelnetwerk

Wandelen in Twente is prachtig, maar waar moet u beginnen? Het landschap is zó afwisselend, dat u verdwaald zou raken in alle rijkdommen die Twente bezit. Het Wandelnetwerk biedt echter uitkomst. Het Wandelnetwerk dat in Twente ligt, combineert verschillende prachtige gebieden namelijk met elkaar via handige knooppunten. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw route door het Twentse land plannen en genieten van alles wat deze prachtige streek te bieden heeft. Het Wandelnetwerk Twente is in totaal ongeveer 3000 kilomter lang, zodat u dagen- zo niet wekenlang van wandelen in Twente kunt genieten. Naast het Wandelnetwerk zijn er vele verschillende wandelroutes beschikbaar, zowel uitgeschreven als uitgezet in diverse natuurgebieden en bossen. Uitgeschreven wandelingen vindt u bijvoorbeeld bij de plaatselijke VVV's of op de receptie van de campings, uitgezette routes vindt u veelal op informatieborden bij de parkeerplaatsen in het natuurgebied of bos dat u bezoekt.

Wandelen in Twente tijdens evenementen

U kunt perfect wandelen in Twente door uw routes zelf te plannen, met of zonder hulp van routes of het Wandelnetwerk. Er worden echter ook vele wandelevenementen georganiseerd. Denk hierbij aan wandelvierdaagses als de Reggestreek Wandel4daagse, wandeltochten en diverse thematochten.

Wandelen in Twente door charmante dorpjes en moderne winkelsteden

Waar de Twentse natuur al afwisselend is, geldt dit zeker ook voor de Twentse dorpjes en steden. Twente kenmerkt zich namelijk door idyllische dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, maar heeft met Almelo, Hengelo en Enschede ook moderne winkelsteden waar urenlang gewinkeld kan worden. Alle dorpjes hebben hun eigen karakter en eigenschappen. Ze verschillen hierdoor onderling enorm, maar hebben hun charme en Twentse gastvrijheid allemaal wel met elkaar gemeen.

Boek uw vakantie en kom ook wandelen in Twente!

Wilt u ook wandelen in Twente en genieten van de prachtige natuur en de vele terrasjes in de Twentse dorpjes of steden? Boek dan nu uw vakantie in deze prachtige streek! Kom kamperen of huur een accommodatie en stap direct de prachtige omgeving in!

Ontdek de mooiste wandelroutes via Routenetwerk Twente

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.