Vakantie Twente

Wil je een onvergetelijke vakantie beleven in eigen land? Ga dan op vakantie in Twente, het Landgoed van Nederland. Hier vind je de perfecte combinatie van stad en platteland, natuur en cultuur, ontspanning en avontuur, voor jong én oud. Wie naar Twente komt, staat versteld door het afwisselende en adembenemende coulisselandschap waar een grote variatie aan bloemen, planten en dieren leven. Tussen de dichte bossen met slingerende riviertjes, golvende paarse heide en uitgestrekte weides met koeien en schapen liggen prachtige landgoederen en kastelen, typische Twentse boerenerven, en gezellige dorpen en steden.

Al dit moois kun je het beste al wandelend of fietsend ontdekken. Het uitgebreide knooppuntennetwerk leidt je door de weelderig groene natuurgebieden die elk seizoen een andere kleurenpracht vertonen. Je kunt je geen mooier decor voorstellen voor een wandel- of fietstocht. Loop een authentieke boerderij binnen waar men streekproducten verkoopt, vlij je neer op een van de vele dorpsterrassen of laat je culinair verrassen in een charmant restaurant.

Dat je aan één dagje Twente niet geniet genoeg hebt, wordt je hier al snel duidelijk. De Twentenaren verwelkomen je maar al te graag op een van de vele campings, kindvriendelijke vakantieparken en in groepsaccommodaties. Verblijf bijvoorbeeld op een rustieke natuurcamping of gezellige familiecamping met zwembad en animatie voor de kinderen, of huur een knus chalet of luxe vakantiehuisje op een mooi vakantiepark. Wie samen met vrienden of familie vakantie wilt vieren in Twente kan ook een prachtige groepsaccommodatie huren voor 20 tot wel 60 personen.

Activiteiten tijdens een vakantie in Overijssel

Een vakantie in Overijssel gaat veel te snel voorbij. Er is ook zo veel moois te zien en er zijn zo veel avonturen te beleven. En er is werkelijk voor elk wat wils. Sportieve vakantiegangers en natuurliefhebbers halen hun hart op in de vele prachtige natuurgebieden die verspreid door de provincie liggen. Je kunt hier wandelen, fietsen en mountainbiken, maar ook paardrijden of kanoën. Bezoek zeker eens Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, de grootste trots van Overijssel.

Liefhebbers van cultuur en evenementen zoeken de gezellige sfeer op in grote steden zoals Zwolle, Almelo, Hengelo, Enschede of Oldenzaal. Niet alleen het rijke culturele verleden is interessant om te ontdekken, je vindt hier ook een groot aanbod musea, galeries, theaters, restaurants en entertainment. Grote nationale en internationale evenementen die plaatsvinden in Overijssel, zoals de Enschede Marathon, de FBK-games in Hengelo, Military-Boekelo-Enschede en CSI Twente, overtreffen zichzelf ieder jaar weer.

Gaan de kinderen mee op vakantie in Overijssel, en wil je ze trakteren op een dag vol spanning en sensatie? Ook dan heb je keuze te over. In Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn beleven ze de wildste avonturen, in Wildlands Adventure Zoo maken ze een reis over de hele wereld, en in Plopsa Indoor Coevorden staan ze oog in oog met hun Studio 100-vriendjes.

  1. Camping de Rammelbeek

    Rolstoeltoegankelijk Invalidentoilet Overdekt zwembad Bij het bos Outdoor Zwembad

  2. Papillon Country Resort

    Kinderen Innovatief Natuur Invalidentoilet Bruikbaar toilet

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.