Fietsen in Twente

FIETSEN IN TWENTE: GENIETEN IN EN VAN DE NATUUR

Fietsen in Twente is dé manier om prachtig Twente te ontdekken. Geniet van al het natuurschoon dat Twente te bieden heeft en snuif de heerlijke geur van de bossen en weides op als u komt fietsen in Twente. Geniet onderweg van het afwisselende landschap, de prachtige historische boerderijen en de met houtwallen omringde weilanden. Stap onderweg even af in één van de gezellige en charmante dorpjes en interessante steden en kom op een gezellig terrasje heerlijk bij, natuurlijk onder het genot van een drankje en de Twentse gastvrijheid van de ober. Dát is fietsen in Twente!

Ontspannen fietsen in Twente

Fietsen in Twente is heerlijk ontspannen. Niet alleen omdat de omgeving adembenemend is en u helemaal tot rust brengt, maar ook omdat reeds vele mooie routes en paden voor u zijn gerealiseerd. U hoeft dus zelf geen moeite meer te doen om een inspirerende route te bedenken, u hoeft alleen maar te genieten. Een goed voorbeeld hiervan is het Fietsroutenetwerk. Dit netwerk bevat duizenden kilometers aan mogelijkheden om heerlijk te fietsten in Twente. Middels handige knooppunten zijn al deze routes met elkaar verbonden. Door langs deze knooppunten te fietsen, ondekt u de mooiste plekjes van Twente. En het mooie is...u kunt zelf de lengte van uw route bepalen! Tip: Neem uw hond mee en zoek een hondencamping als u komt fietsen in Twente.

Georganiseerd fietsen in Twente

U kunt Twente eenvoudig zelf per fiets ontdekken, maar het is ook mogelijk om georganiseerd te fietsen in Twente. In Twente worden namelijk diverse fietstochten georganiseerd. Zo worden er vele Fietsvierdaagses - zoals de Twentse Fietsvierdaagse, de Euregio Fietsvierdaagse en de Reggestreek Fiets4daagse - georganiseerd. Bovendien zijn er diverse fietsevenementen in Twente te vinden, zoals de diverse (prof)wielerrondes, de Ronde van Overijssel en de Triathlon in Holten.

Fietsen in Twente met de mountainbike

Fietsen in Twente hoeft niet alleen over perfect gebaande paden.Twente is namelijk ook uitermate geschikt voor mountainbikers. In de prachtige bossen en uitgestrekte natuurgebieden zijn namelijk vele uitdagende mountainbikeparcours te vinden, zowel uitgeschreven als uitgezet. Bovendien worden er diverse mountainbiketochten en -evenementen georganiseerd en vanaf 2015 zal er zelf een compleet mountainbikenetwerk in Twente gerealiseerd zijn!

Wilt u ook fietsen in Twente?

Zoek dan gauw een kampeerplaats of accommodatie uit tussen het grote aanbod dat Twente heeft. Vanaf uw vakantieadres pikt u meestal vrijwel direct een prachtige route op!

Ontdek de mooiste routes via Routenetwerk Twente

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.