Kampeersector omarmt Twentse natuur en landschap

Maandag 17 september ondertekenden Jacob van Olst, directeur Landschap Overijssel en Niels Stijger, voorzitter van het Camping en Bungalow Overleg Twente (CBOT) de intentieovereenkomst voor de samenwerking van beide partijen voor behoud van het Twentse landschap en natuur.

“Dat de aanwezige natuur en landschap in de omgeving van meerwaarde is voor de gast, is geen discussie voor de leden van het CBOT. Gasten genieten duidelijk van het  prachtige Twentse landschap en dat vinden wij als collectief van 26 toonaangevende campings, bungalowparken en groepsaccommodaties in Twente waardevol en willen we graag ondersteunen.” Aldus Niels Stijger, voorzitter van het CBOT.

Insteek samenwerking Het CBOT is in overleg met Landschap Overijssel over de samenwerking.  Er wordt ingezet op verschillende acties, zoals het adopteren van typisch Twentse landschapselementen, het streek-eigen maken van het eigen erf, het versterken van de biodiversiteit en het stimuleren van het gebruik van streekproducten.

Trainingen en natuurexcursies Ook de beleving van de natuur krijgt een prominentere plek, want de CBOT leden worden getraind als gastheer om daarmee de gast meer te kunnen vertellen over het landschap en bewuster te maken van landschappelijk waardevolle elementen. Verder worden er exclusieve natuurexcursies aangeboden, waarbij de boswachter verhalen vertelt over de flora en fauna in een gebied.

Belangrijke stap voor behoud Landschap Overijssel is blij met deze inzet van het CBOT! "Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om het Twentse landschap te beschermen en onderhouden. Dit terwijl het erg belangrijk is, willen we over 50 jaar nog steeds genieten van dit landschap en de planten en dieren die erin leven. We zijn blij dat de bedrijven op deze manier een heel positieve stap zetten voor behoud en ontwikkeling van onze prachtige natuur en landschap." Aldus Wout Nieuwenhuis, woordvoerder voor Landschap Overijssel.

Meer informatie over de leden van het CBOT is te vinden op www.thuiskomenintwente.nl.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.