Agenda

juni

Wijnfeest wijngaard Baan

wanneer
Vandaag
adres
Wijngaard en Camperplaats Baan

De familie Baan organiseert weer een wijnfeest met gezellige muziek en heerlijke hapjes, passend bij de diverse wijnsoorten.

Natuurwandeling

Prachtige avondwandeling

wanneer
Overmorgen
adres
Parkeerplaats Brandtorenweg

Een natuurgids van Staatsbosbeheer neemt u mee voor een twee uur durende avondwandeling door het sprookjesachtige Springendal in de schemering.

Reggestreek Wandel4daagse

Verken de prachtige Reggestreek

wanneer
27 - 30 juni
adres
Partycentrum Mölke

Vakantiepark Mölke organiseert i.s.m. Wandelvereniging Rijssen en Stichting Ontdek de Reggestreek de Reggestreek Wandel4daagse. Iedere dag is er een verrassende wandelroute beschikbaar van 10, 20 en 30 km.

Midzomerfeest Bentelo

wanneer
29 juni - 2 juli
adres
Feestterrein

De jaarlijkse Midzomerfeesten Bentelo zijn een begrip in de regio. Ook dit jaar staat het feest weer garant voor veel plezier voor jong en oud met de crazy car crash, muziek en kermis!

juli

"Tot de Nek in de Drek"

Obstacle Mud Run

wanneer
1 juli
adres
Manege De Vjenneruiters

Wie wil er nou niet over een prachtig parcours lopen met allemaal boeren/Twentse hindernissen. Inschrijven op www.totdenekindedrek.nl

Boulevard Outdoor Dance Event

wanneer
01 - 2 juli
adres
Recreatiepark Het Lageveld

Zet de datum maar vast in je agenda: 1 juli keert Boulevard Outdoor groter dan ooit terug! Dit jaar zullen meer dan 50 artiesten optreden, verdeeld over vier area's.

Kunst- & Natuurfietsroute

wanneer
01 - 2 juli
adres
Livio/Het Wiedenbroek

Mooie fietsroute van 20 kilometer die langs prachtige kunst en natuur voert. U fietst langs historische plaatsen in de omgeving van park het Groot Scholtenhagen, de Oostendorper watermolen en landgoed Het Lankheet.

Heerlijck Zicht

Fiets-/wandelroute met landschapskunstwerken

wanneer
1 juli - 3 september
adres
Cultuurcentrum Herberg de Pol

In de zomer van 2017, van zaterdag 1 juli t/m zondag 3 september, vindt de eerste editie van HeerlijckZicht plaats.

Het Magische Sprookjesbos

Het Magische Sprookjesbos

wanneer
2 juli
adres
Openluchttheater Nijverdal

Op 2 juli aanstaande verandert het Openluchttheater Nijverdal op magische wijze in een Sprookjesbos. Muziekvereniging KSW zal betoverende muziek ten gehore brengen en jij kunt getuige zijn van een prachtig, maar spannend sprookje. Alle stoere ridders, charmante prinsen, mooie jonkvrouwen en prachtige prinsessen zijn van harte welkom om te komen genieten van deze speciale voorstelling.

Tractor Toertocht

wanneer
2 juli
adres
Haaksbergse Toertocht

Op zondag 2 juli is de Haaksbergse Toertocht voor oude tractoren door de prachtige omgeving van Haaksbergen en Buurse.

Wandelvierdaagse Den Ham

wanneer
03 - 7 juli
adres
Sportpark De Rohorst

4 Avonden wandelen in de mooie omgeving van Den Ham, keuze uit 5 of 10 km.Op woensdag de rustdag.Inlichtingen: a4d@vvdenham.nl

CSI Twente

4 t/m 9 juli 2017

wanneer
04 - 9 juli
adres
CSI Geesteren

De paardensport en Twente verbindt een traditie die terugvoert tot ver in het verleden. Het Twente ros is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een prominent symbool van de regio.

Midzomerfeest Esbrook

wanneer
07 - 9 juli
adres
Buurt Esbrook

Traditiegetrouw maken de organisatoren van het Midzomerfeest Esbrook er weer een top weekend van voor jong en oud!

Avondroodtocht Hellendoorn

wanneer
7 juli - 4 augustus
adres
Botenhuis achter de IJsfabriek

“Romantische Avondroodtocht” met de Enterse Zomp. Een prachtige vaartocht over de rivier Regge met de natuur in de avondgeuren en -kleuren!

High Dive Stuntshow

wanneer
8 juli - 3 september
adres
Avonturenpark Hellendoorn

Van zaterdag 8 juli tot en met 3 september 2017 is de High Dive Stuntshow te bewonderen in Avonturenpark Hellendoorn met een spectaculaire nieuwe zomershow voor de hele familie.

Toeristische zomermarkt

wanneer
16 juli - 17 september
adres
Centrum

Op zondag 20 juli vindt de jaarlijkse Zomermarkt plaats op de Markt en de Molenstraat in het centrum van Haaksbergen.

Fields of Joy Festival

wanneer
22 juli
adres
Recreatiepark Het Hulsbeek

De lente is inmiddels van start gegaan en dus komen we ook steeds dichter bij het Fields of Joy festival! De organisatoren kunnen nu al haast niet meer wachten tot het zover is. De voorbereidingen zijn dan ook al in volle gang. Nog vier maanden wachten en dan kan het aller leukste festival van Nederland van start gaan!

augustus

Twentse Fietsvierdaagse

wanneer
01 - 4 augustus
adres
Preston Palace

De Twentse Fietsvierdaagse vanuit Almelo, één van de oudste fietsvierdaagse in Nederland, zorgt jaarlijks voor veel fietsplezier waarmee ruim duizend deelnemers uit alle delen van Nederland en uit het buitenland kennis maken met de pracht aan natuur en cultuur in de regio Twente.

Streekmarkt Twente

wanneer
5 augustus
adres
Grote of Oude Blasiuskerk

Elke eerste zaterdag van de maand vindt de streekmarkt plaats bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden. Kom ook en laat u verrassen door de Twentse producten!

Tubbergse Fiets 4 Daagse 2017!

wanneer
08 - 11 augustus
adres
Stichting Sportief Bewegen Tubbergen

De Stichting ”Sportief Bewegen Natuurlijk” uit Tubbergen organiseert de Tubbergse FIETS 4 DAAGSE door de natuurlijke omgeving in en rond de gemeente Tubbergen.

Sallandse Heidemarkt

wanneer
19 augustus
adres
Holterbergplein

Zaterdag 19 augustus van 11.00 tot 17.00 uur wordt op het Holterbergplein een Heidemarkt gehouden. De Heidemarkt is de start van een week bomvol activiteiten onder de noemer Paarse Loper.

Kunst in Ootmarsum

Kunst........om stil van te worden

wanneer
25 - 27 augustus
adres
centrum

De openluchtexpositie met meer dan 200 kunstenaars in het centrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement dat u niet mag missen. Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen. Dit jaar is het thema:

Reggestreek Fiets 4-daagse

wanneer
29 augustus - 1 september
adres
Partycentrum Mölke

Vier dagen fietsen in het mooiste stukje van de Reggestreek. Met elke dag 35 tot 40 kilometers op de pedalen ontdekt u de Reggestreek optimaal.

september

StrongSisterRun

2 september 2017

wanneer
2 september
adres
Evenementenweide

Deze obstacle run van 7 kilometer is alleen voor vrouwen! Het gaat niet om de tijd, maar om de fun. Ben jij sterk genoeg om 7 kilometer en vele obstakels te overwinnen?

StrongManRun

3 september 2017

wanneer
3 september
adres
Evenementenweide

Een van de bekendste obstacle runs in Nederland vindt plaats in Hellendoorn en Nijverdal. Op zondag 3 september kun je een parcours met veel uitdagende obstakels volbrengen. Kies uit 12 of 21 kilometer.

8e editie Höfteballooning

Landgoed Warmelo

wanneer
15 september
adres
Landgoed Warmelo

Indrukwekkend ballonspektakel met zo'n 30 heteluchtballonnen en paramoteurs. De speciale Night Glow is een van de hoogtepunten en begint rond 21.30 uur.

oktober

Military Boekelo

5 t/m 8 oktober 2017

wanneer
05 - 8 okt 2017
adres
Military Boekelo

Military Boekelo-Enschede behoort tot de beste sportevenementen van de wereld. Dat is ook de reden dat iedere internationale topruiter er in Boekelo bij wil zijn.

Streekmarkt Twente

wanneer
7 okt 2017
adres
Grote of Oude Blasiuskerk

Elke eerste zaterdag van de maand vindt de streekmarkt plaats bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden. Kom ook en laat u verrassen door de Twentse producten!

december

Kerst en Kunst in Ootmarsum

Beleef een magische Kerst!

wanneer
09 - 10 dec 2017
adres
centrum

Op zaterdag 9 en zondag 10 december 2017 kunt u wederom genieten van “Kerst en Kunst” in Ootmarsum. In het historische centrum van Ootmarsum wordt een magische kerstmarkt met vele extra’s georganiseerd. Bekende kunstenaars, bijzondere lifestyle kraampjes , verwarmende terrassen, maar ook Internationale gasten met spectaculaire optredens zorgen voor een onvergetelijke dag.

Kerstmarkt Denekamp

mét levende kerststal.

wanneer
17 dec 2017
adres
Nicolaasplein

Zondag 17 december 2017 zal het Nicolaasplein in Denekamp worden omgetoverd tot een gezellig nostalgisch kerstplein, met levende kerststal.